SVEČANOST U OSNOVNOJ ŠKOLI BIJAĆI

Glavni urednik Slobodne Dalmacije uručio priznanje autorima „Kapljica“ - najboljeg školskog lista u Hrvatskoj

srijeda, 18. prosinca 2019.

Svečano je bilo ovih dana u školi Bijaći u Kaštel Novom, gdje je glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran KAPOR učenicima i njihovim mentorima, zaslužnima za ovogodišnje izdanje školskog lista „Kapljice“…

…uručio zasluženo priznanje za najbolji osnovnoškolski list u Hrvatskoj po izboru Jutarnjeg lista i Hanza medije.

- Danas na vas trebaju biti ponosni i vaši nastavnici i vaši roditelji, a ponosan sam i ja što danas mogu uručiti ovo priznanje sposobnim mladim ljudima.  Neki od vas sutra će možda postati novinari, drugi nešto drugo, no važno je da vas ovo uči propitivati svijet oko sebe, da možete i trebate postavljati pitanja i ne uzimati stvari zdravo za gotovo. Mislim da je to najvažnija lekcija koju učite radeći najbolji školski list u Hrvatskoj – kazao je učenicima i njihovim nastavnicima Jadran Kapor, koji je priznanje uručio umjesto glavnog urednika Jutarnjeg lista  Gorana Ogurlića.

- Kolegama,  učenicima i  meni posebna je čast što nam je nagradu za „Kapljice“ uručio osobno Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije koja djeluje u sastavu Hanza Medie, kao i Jutarnji list čije je Povjerenstvo donijelo za nas značajnu odluku i u velikoj konkurenciji proglasilo naše „Kapljice“ pobjedničkim školskim listom za 2019. godinu.  Prilika je ovo da zahvalimo Slobodnoj Dalmaciji, ali i drugim  medijima, koji redovito prate zbivanja u školi Bijaći te nam tako pomažu u afirmaciji naših raznovrsnih aktivnosti, a posebno tradicionalnog brendiranog projekta ČAkavskih večeri – zahvalila je u ime nagrađenih, ravnateljica škole Jadranka ŠOŠIĆ.

List „Kapljice“ izlazi nešto manje od 40 godina, a rezultat je rada brojnih nastavnika i učenika, od prvog crno-bijelog broja i godinama istih naslovnica, preko procvata u tehničkoj kvaliteti početkom 90-ih, kada je ravnateljicom postala današnja prva žena škole Jadranka Šošić.

- Mali format, jako puno sadržaja, među kojim ima i veselog dječjeg sadržaja i ozbiljnog sadržaja, grafički vrlo dobro, u fotografijama vrlo dobro... novina je uvijek jedan opći dojam i sve ovo što sam nabrojio, u ovom trenutku  ovu novinu čini drugačijom i boljom od ostalih – kazao je s profesionalnog stajališta glavni urednik Slobodne Dalmacije.

Glavna urednica ovogodišnjeg nagrađenog broja "Kapljica" bila je osmašica Marita DADIĆ, danas srednjoškolka, dok je temu za naslovnicu nacrtala danas šestašica, Vinka RADUNIĆ. Tema broja bila je „Moderno doba – moderna zanimanja“.

Kako se čulo ovog dana, školski list „Kapljice“ samo je dio onoga čime se učenici škole u Kaštel Novom mogu pohvaliti jer je iza njih bezbroj uspjeha i nagrada na različitim učeničkim smotrama, susretima i natjecanjima, kako u znanju, tako i u kulturnom izričaju i drugim kreativnim stvaralaštvima.
Mali dio svog stvaralaštva Jadranu Kaporu i nazočnim novinarima, scenskim nastupima pokazali su Stipe BARTULOVIĆ i Marijeta BENUTIĆ, drugaši koji  će jednog dana zasigurno zamijeniti svoje starije školske kolege i stvarati još bolje i ljepše „Kapljice“. [ IZ DRUGIH MEDIJA | kastela.org ]

Vezani članci
Školski portal: Hommage srdeli, stoljetnoj hraniteljici Jadrana

Hommage srdeli, stoljetnoj hraniteljici Jadrana

U raskošno uređenom predvorju izloženi su radovi posvećeni projektnom danu…

Školski portal: Obilježja i primjena nastavne metode 'Ja imam, tko ima?'

Obilježja i primjena nastavne metode 'Ja imam, tko ima?'

… metodu crtanja, metodu pisanja, metodu čitanja i rada na…

Školski portal: Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

…na YouTubeu je pregledan više od tisuću puta, a do…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…