Časopisi

Čitaj! Uči! Zabavi se!

Edukativno-zabavni časopisi Smib i Modra lasta do sada su odgojili brojne generacije učenika u osnovnim školama, a sada su prilagođeni novim generacijama djece. Oni učenicima pomažu u otkrivanju i istraživanju svijeta, učenju novoga gradiva u školi, potiču i afirmiraju stvaralaštvo djece i mladih, te ih upoznaju sa zanimljivim sadržajima iz književnosti, glazbe, filma, sporta, mode, ekologije... Osim toga, najbolji su saveznici učiteljima i roditeljima.


O Smibu

Smib je poučno-zabavni časopis za djecu u dobi od pet do deset godina. Zanimljivim i raznolikim tekstovima pridonosi stvaranju navike čitanja od najranije dobi. U svakom broju, na 52 stranice u boji, uz najraznovrsnije tekstove, djecu očekuje više od 50 raznolikih zadataka, šest stripova, nekoliko nagradnih igara, dva postera i dar iznenađenja.

Izlazi od 1. veljače 1970. godine, a neprestano se osvježava novim temama, sadržajima i rubrikama. Potiče dječju kreativnost, pomaže im u svladavanju vještine čitanja, upoznaje ih s prirodnim, povijesnim i kulturnim ljepotama Hrvatske i svijeta, otkriva im zanimljivosti iz svijeta životinja, upoznaje ih s vrhunskih hrvatskim sportašima, približava im svijet znanosti, potiče ih na rano učenje engleskoga i njemačkog jezika, uči ih rješavati različite enigmatske i zabavne matematičke zadatke, nasmijava ih stripovima, vicevima i šaljivim dijalozima.

Izlazi jedanput mjesečno tijekom školske godine. Namijenjen je prije svega djeci, ali i učiteljima i cijeloj obitelji.

 

O Modroj lasti

Modra lasta je poučno-zabavni časopis za mlade uz koji su odrastale generacije. Izlazi od 1954. godine i jedan je od najdugovječnijih časopisa u Hrvatskoj.

U školskoj godini 2018./2019. Modra lasta ima nov izgled, nove rubrike i povećan broj stranica.U svakom broju čitatelje očekuje kompletan strip na 16 stranica, mnogo postera, priče iz školskog života, radovi najkreativnijih hrvatskih učenika, kratke priče suvremenih hrvatskih književnika te mnogobrojni tekstovi koji mladima omogućuju da bolje upoznaju svijet oko sebe i – sebe. A tu je i nezaobilazni Lastan!

Uz Modru lastu učenici lakše prate i usvajaju nastavne sadržaje. Učenik koji čita s lakoćom i veseljem lakše svladava gradivo i postiže bolji uspjeh u školi. Modra lasta pomaže učenicima i da razviju svijest o vrijednostima i ulozi obrazovanja. Aktivno promiče iznimnu ulogu znanja u razvoju osobe te potiče zajednički rad učitelja i učenika.Zanimljivim i inspirativnim sadržajima Modra lasta pomaže učenicima da produbljuju usvojena znanja te ih motivira za daljnji rad i učenje.Modra lasta pouzdano je didaktičko pomagalo u nastavi hrvatskog jezika, medijske, likovne i glazbene kulture, povijesti, geografije, biologije, kemije, fizike…Uz Modru lastu učenici dodatno razvijaju svoje jezične, komunikacijske i kreativne sposobnosti.

Modra lasta, za let stvorena!


 
 
5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…