USPJEŠNA JE ŠKOLSKA KARNEVALSKA SKUPINA „SRDOČKI ŠKOLANI”

Ma, najbolji su na svijetu…

petak, 22. veljače 2019.

Maškare su, a ovogodišnji dječji karnevalski vikend i njegove tradicionalne povorke održane su prošlu subotu [16. veljače] u Rijeci i u nedjelju, u Opatiji.

S ponosom valja istaknuti da je školska karnevalska skupina „Srdočki školani” između 62 maškarane grupe u Rijeci te njih 36 u Opatiji bila uvjerljivo najbrojnija, s više od ukupno 300 sudionika, što je rekord Osnovne škole Srdoči od početka sudjelovanja u karnevalskim povorkama otprije petnaestak godina!

Ovogodišnja maska grupe „Srdočki školani” bila je inspirirana lanjskim iznimnim, srebrnim uspjehom naše najdraže „vatrene” reprezentacije i njezinim kapetanom Lukom Modrićem te njegovom aktualnom titulom najboljeg igrača svijeta.

U čast svemu navedenome naziv maske bio je „Najbolji na svijetu: Svi smo mi Luka Modrić!”, a nezaobilazni „detalji” u ovoj gotovo nepreglednoj skupini bili su i 15-metarska „kockasta” zastava s crveno-bijelim poljima, zlatna lopta te golema glava Luke Modrića koju je s članovima školske Likovne skupine izradila učiteljica Likovne kulture, akademska kiparica Ivana Dužević, a ponosno ju je nosila učiteljica Gordana Vukić.

U pratnji učenika bile su i učiteljice Lucija Anić, Dajna Bakotić, Ivana Barbalić, Nensi Čargonja Košuta, Milena Hajdin, Irina Jakačić, Marija Jurin, Leona Lempl, Nensi Lučić Kinkela, Antea Milič Marčinković, Ivana Penavić, Mirjana Perušić, Petra Radošević, Suzana Sučić Sirotnjak, Antonija Šverko, Đurđa Trbović, Gordana Vukić i Iva Zovko, a cijelim ih je putem sa strane tradicionalno pratio i bodrio ravnatelj škole Ivan Vukić.

Svoje predstavnike imali smo i na tradicionalnom primanju kod gradonačelnika Vojka Obersnela u Rijeci te u Opatiji, a ovogodišnji predstavnici naše karnevalske skupine bili su prvašići Mara Bagadur i Šimun Bašković s učiteljicom Ivanom Barbalić.

S obzirom na brojnost, ali i motiviranost učenika te taktove nezaobilazne navijačke pjesme Zaprešić boysa „Igraj, moja Hrvatska”, koja se ove godine orila kao podloga našoj skupini sa svake pozornice duž karnevalske trase, zapravo i nije bilo gledatelja koji je, već pri prvom pogledu na „male Modriće” ostao ravnodušan.

Silan interes za ovogodišnju masku iskazan je već i u tjednu prije samoga Dječjega karnevala te su u petak, 15. veljače, novinari s Kanala Ri cijelo jutro snimali generalnu probu u dvorani i prvašiće u učionici, a snimljeni trominutni prilog dostupan je i na Youtubeu.

Koliko smo bili upečatljivi svjedoče i brojne druge snimke i mini filmovi koji su u proteklih nekoliko dana objavljeni na internetu, a gotovo da nije bilo (lokalnog) portala na kojemu fotografija „malih Modrića” nije u prvom planu.

Svakako valja istaknuti i da su nam, kao i uvijek, veliku podršku u izvedbi dali naši roditelji, kako u pripremi dodatnih rekvizita tako i u šminkanju sudionika. Ove su godine napravili i korak dalje te su neki od najljepših fotografija i videouradaka upravo njihovi.

I da zaključimo: ovogodišnji dječji karnevalski vikend ostat će upamćen po stihovima:

„Naše kockice luduju, naše kockice svijetom putuju i pokazuju svima da malena Hrvatska vatreno i veliko srce ima...”

taktovima pjesme

„Igraj moja Hrvatska / kad te vidim ja / srce mi gori / srce mi gori...” te nenadmašnoj čestitki i pozdravu samoga Luke Modrića cijeloj karnevalskoj skupini koji nam se osobno javio videoporukom!

Nakon svega ovoga ne preostaje nam ništa drugo nego reći:

Luka, hvala ti i „igraj, moja Hrvatska – volimo te mi!”

……….

Tekst pripremile: Nensi Čargonja Košuta, knjižničarka, i Gordana Vukić, učiteljica RN OŠ „Srdoči” | Fotografije: Gianni Vuljanić, Nensi Čargonja Košuta i roditelji učenika

Vezani članci
Školski portal: Što i koliko naša djeca čitaju

Što i koliko naša djeca čitaju

… gotovo cijelo svoje slobodno vrijeme provodila čitajući, nerijetko i…

Školski portal: Dječji gradovi iz mašte najkreativniji u državi

Dječji gradovi iz mašte najkreativniji u državi

Odgovore su djeca iskazala u kratkim sastavcima, a potom i…

Školski portal: Audiovizualna slikovnica opet prva na državnom natječaju „Stvarajmo e-kreativno”

Audiovizualna slikovnica opet prva na državnom natječaju „Stvarajmo e-kreativno”

Idejni su začetnici i glavni organizatori kolege knjižničari iz Hrvatske…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…