ZA UVOĐENJE PROMJENA NAJVAŽNIJE JE STALNO UČITI!

Učenje za budućnost

srijeda, 13. prosinca 2017.

U utorak, 12. prosinca 2017., u 18 sati u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, u Zagrebu održan je predblagdanski stručni skup učitelja razredne nastave.

Više od dvije stotine učiteljica i učitelja razredne nastave Grada Zagreba i Zagrebačke županije uživalo je sinoć u vrlo inspirativnom, zanimljivom i poticajnom predavanju dr. sc. Predraga Pale, docenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, pionira i pokretača projekta uspostave interneta u Hrvatskoj 1991. godine i jednog od glavnih arhitekata Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet.

Internet je nevjerojatan alat koji imamo pred sobom, a zahvaljujući neprekidnom tehnološkom napretku, ukupno je ljudsko znanje danas dostupno svima. Danas su moguće stvari koje prije nismo mogli ni zamisliti, rekao je dr. sc. Pale i naglasio da je najvažnije kako se taj alat i mogućnosti koje nam nudi primjenjuju za učenje i podučavanje. A kakva je u tome uloga učitelja? I kako se zapravo mogu uvesti promjene? Njegov je odgovor jednostavan – najvažnije je stalno učiti! A učitelji, sudionici skupa, pokazali su da su za to i više nego spremni.

Direktorica školskog programa Školske knjige Matilda Bulić predstavila je nova izdanja Školske knjige koja će učiteljima pomoći u svakidašnjem radu. Radni listići kao dodatak kompletu za predškolu Vesela škola i predvježbama za pisanje Jan i prijatelji smišljeni su za one koji tek kreću u školu, a sadržavaju predvježbe za pisanje te raznovrsne i zanimljive zadatke s pomoću kojih djeca razvijaju fine motoričke i grafomotoričke vještine, pamćenje, kreativnost i snalaženje u vremenu i prostoru te samosvijest i socioemocionalne vještine. Zelene slikopriče razveselit će sve male čitatelje i pomoći im u bržem i lakšem razvijanju komunikacijskih vještina. Za one nešto veće tu je radna bilježnica za vježbanje i ponavljanje nastavnih sadržaja četvrtog razreda osnovne škole Želim znati te radni udžbenik za početno učenje računanja na abacusu sorobanu Učimo soroban. Priručnici Učitelj – od pripravnika do savjetnika i Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu nastali su na temelju bogatog iskustva učitelja i koristan su vodič učiteljima svih generacija. Multimedijska didaktika pomoći će u odgovoru na pitanje kako poučavati učenike internetskih generacija. Prekrasno ilustrirane knjige hrvatskih autora Svaka je mrvica važna, Lijepa naša domovino i Male priče o velikim slovima vrijedna su izdanja za svaku školsku, ali i kućnu knjižnicu. Želim biti pisac i Želim biti ilustrator jedinstvene su knjige za poticanje kreativnosti i buđenje neograničene dječje mašte.

abba from Školski portal on Vimeo.

Za posebno blagdansko raspoloženje zaslužan je program pjevačkog zbora dugoselskih učitelja uz voditeljicu Mariju Šarkanj. Njihov izbor tekstova blagdanske tematike i izvedbe pjesama Tiha noć, Molitva, U Betlehemu i Thank You for The Music razveselili su i oduševili sve prisutne.  

Vezani članci
Školski portal: Lijep i dobar kao što su i djeca

Lijep i dobar kao što su i djeca

Smib je nastao jedne zime u Masarykovoj ulici u Zagrebu.…

Školski portal: ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

Drage učiteljice i dragi učitelji, i ove smo godine za…

Školski portal: Školska knjiga prednjači u novitetima

Školska knjiga prednjači u novitetima

…pub-kvizove, sajam obrazovanja kao i zabavu uz popularne glazbenike –…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…