TREĆI JE DAN INTERLIBERA

Školska knjiga prednjači u novitetima

četvrtak, 14. studenoga 2019.

Interliber nudi mnoštvo poslastica: nove knjige, gostovanja hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, edukativne radionice i stručne skupove, dodjele književnih nagrada, aukciju knjiga…

Školska knjiga prednjači u novitetima

…pub-kvizove, sajam obrazovanja kao i zabavu uz popularne glazbenike – navode organizatori na Zagrebačkom velesajmu.

I ove godine naš najveći izdavač ŠKOLSKA KNJIGA prednjači u novitetima, a jedan je od sigurno najintrigantnijih naslova koji će izazvati pozornost čitatelja knjiga predsjedničkoga kandidata Miroslava ŠKORE "Glazba i autorsko pravo". Riječ je o znanstvenoj studiji autora koji u sebi nosi dva dara i dvije strasti: glazbenu i spoznajnu, a knjige će biti predstavljena danas u 14:00 sati.

 Urođena radoznalost i intuitivna potreba Miroslava Škore da spozna, a zatim sebi samom, svojim kolegama glazbenicima i svim dionicima glazbene industrije objasni što se zbiva s autorstvom i autorskim pravima glazbenika u doba digitalizacije ima za rezultat ovu znanstvenu monografiju o autorstvu kao neotuđivome nematerijalnom vlasništvu glazbenog autora koje se može iznajmljivati, prodati, darovati, naslijediti i njime se koristiti na druge načine.

Danas je na Interliberu na prostorima ŠKOLSKE KNJIGE u 12:30 sati na programu predstavljanje nove zbirke pripovijetki Ivana ARALICE "Grmovi divljih ruža". Knjiga je to priča o dogodovštinama iz djetinjstva i djevojaštva jedne Blaže na Suhom ratu poslije Drugoga svjetskog rata. Ni traga politici...

Zbirka pripovijedaka Grmovi divljih ruža važan je događaj u suvremenoj hrvatskoj književnoj produkciji, a Araličin prepoznatljiv autorski glas, istodobno i uronjen u tradiciju i svjež, još nas jednom podsjeća na to da među nama živi i aktivno stvara istinski književni klasik.

Tu je i trilogija Sebastijanove priče: Ambra, Fukara, Svetinka, najhvaljeniji i najnapadaniji romani hrvatske književnosti u posljednjih pola stoljeća. Jedni su priču o „junacima našeg vremena” pročitali kao oštru satiru neokapitalističke zbilje u kojoj se osobni profit, prestiž i pragmatizam cijene više od ideala, a druge je osupnula oštrina i žučljivost autorova obračuna s političkim i ideološkim neistomišljenicima.

  • ČETVRTI DAN INTERLIBERA, najava za petak, 15. studenoga

A za sutra, četvrti dan Interlibera, najavljujemo predstavljanje knjigu Stoljeće naroda i Crkve, povjesničara Jure Krišto. Prikazom povijesti Katoličke crkve u hrvatskom narodu tijekom 20. stoljeća, temeljenom na bogatoj izvornoj građi i suvremenim tiskovinama (novine i časopisi) te na kritičkom vrjednovanju dosadašnjih rezultata historiografskih istraživanja, dobiven je važan uvid u crkveni i nacionalni život u navedenu razdoblju. Tekst se odlikuje jasnoćom stila i izražavanja, a znanstvena akribija i minucioznost jamče autorov objektivan pristup lišen pristranosti.

Sutra će u 11:00 sati na prostorima ŠKOLSKE KNJIGE biti promovirana i “Luka od sigeta” Hrvoja Hitreca u izdanju Biblioteke za poticanje čitanja. To je povijesni roman za mlade o vremenu osmanlijske najezde na Hrvatsku i Ugarsku. Hrvoje Hitrec ne donosi crno-bijelu fresku, nego i osvajače oslikava s vrlinama i manama ljudi od krvi i mesa. Posebno se posvećuje Šubiću Zrinskome, sultanu Sulejmanu i velikom veziru Sokoloviću. Izvrsna priča, vrhunska realizacija, pravi mali literarni dragulj.

Ključne riječi

Vezani članci
Školski portal: Lijep i dobar kao što su i djeca

Lijep i dobar kao što su i djeca

Smib je nastao jedne zime u Masarykovoj ulici u Zagrebu.…

Školski portal: ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

ADVENTSKI KALENDAR ZA RAZREDNU NASTAVU

Drage učiteljice i dragi učitelji, i ove smo godine za…

Školski portal: Emica Calogjera Rogić: Roditelji su najvažniji za prvi susret djeteta s knjigom

Emica Calogjera Rogić: Roditelji su najvažniji za prvi susret djeteta s knjigom

Neosporna je nužnost doprinos roditelja i šire obitelji, škola tj.…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…