OŠ EUGENA KUMIČIĆA, SLATINA

Radionica profesionalnog usavršavanja u Kopenhagenu

ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

Ove se godine učiteljica engleskog jezika iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine Silvija Mađarić prijavila za radionicu profesionalnog usavršavanja koja je održana u Danskoj.

Radionica profesionalnog usavršavanja u Kopenhagenu

Od četrdesetak prijavljenih učitelja iz Republike Hrvatske, učiteljica Silvija Mađarić iz Slatine te učiteljica iz OŠ Tordinci Tihana Svoren Kolarec, bile su odabrane za sudjelovanje na temelju ostvarenih bodova tijekom prijave. Radionica profesionalnog usavršavanja održana je u Kopenhagenu, Danska, od 6. do 8. ožujka 2018.

Radionici je prisustvovalo 138 učitelja i ravnatelja iz 25 država. Naziv radionice je „PDW on 21st Century skills – combined with Danish Learning Festival 2018 CRAFT – Creating Really Advanced Future Thinkers”.

……………

Portal eTwinning namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Sam portal www.eTwinning.net služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.
Nekoliko puta godišnje na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije dostupni su različiti oblici stručnih usavršavanja kroz eTwinning mobilnosti, seminare, radionice, konferencije.

……………

Sudionici su imali prilike prisustvovati Danskom festivalu učenja i poučavanja. Festival je godišnji događaj za zajednicu, koji se sastoji od izložbe, prezentacije učeničkih projekata te odabira najboljih, seminara i konferencija, a tema Festivala bila je „Priprema za digitalni svijet”. Festival je usredotočen na praktična iskustva, rezultate istraživanja i povećanu uporabu IKT-a u obrazovanju te je prilika svakom sudioniku da bude inspiriran i u tijeku s najnovijim svjetskim trendovima u obrazovanju. Festival godišnje okuplja više od 8000 stručnjaka iz svijeta obrazovanja na konferencije, izložbe, razmjenu znanja, umrežavanje itd.

Osim izložbe, sudionici su imali prilike slušati predavanja i biti dio radionica povezanih s poučavanjem učenika 21. stoljeća. Problemsko učenje može biti odgovor na razvijanje vještina 21. stoljeća i pripremanje učenika za budućnost. Svakako se naglašava uporaba tehnologije u svim segmentima nastave i prožeta svim nastavnim predmetima. Na pitanje kako započeti s novim načinom poučavanja, odgovor je eTwinning – najveća online zajednica škola u Europi. Sudjelovanjem u projektima i učitelji i djeca uče o kulturi, jeziku i zavičaju drugih naroda, a razmjena iskustava i znanja pomaže im da lakše svladavaju gradivo, razvijaju kompetencije, obogate svoje svjetove te koriste tehnologiju.
Suradnjom s drugim učiteljima tijekom boravka u Kopenhagenu pokrenut je novi eTwinning projekt. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-ekumicica-slatina.skole.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Christmas and New Year`s Cards Around The World

Christmas and New Year`s Cards Around The World

… pod nazivom Christmas and New Year`s Cards Around The…

Školski portal: Počela provedba novog projekta

Počela provedba novog projekta

Edukaciju na kojoj su glavne teme bile dječja participacija, održivi…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir dječaci stavljaju na glavu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…