OŠ STRAHONINEC

Održane ERASMUS+ radionice

srijeda, 17. siječnja 2018.

U OŠ Strahoninec organizirane su radionice za nastavnike diljem Međimurske županije, s ciljem promicanja programa Erasmus+ i KA1 projekta Škole „Iskorak u budućnost”.

Održane ERASMUS+ radionice

U tri je dana na radionicama sudjelovalo više od 60 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola pa su se tako imali prilike stručno usavršavati u ugodnom ozračju OŠ Strahoninec u organizaciji učiteljice engleskog jezika i koordinatorice projekta Tee Horvatić te ravnateljice Jelene Okun.

Prvi je dan bio rezerviran za radionicu o kooperativnoj metodi koju su održale učiteljice tehničke kulture Katica Mikulaj Ovčarić i likovne kulture Marina Mrazović. Bila je to ujedno diseminacija nakon njihove mobilnosti na Islandu, gdje su sudjelovale na tečaju o vrednovanju u organizaciji tvrtke „Intercultural Iceland”.

Drugi je dan bila organizirana eTwinning i TwinSpace radionica, a zbog velikog odaziva nastavnika održane su dvije radionice, prva za postojeće eTwinning korisnike koju je vodila učiteljica Tea Horvatić, a druga za početnike u eTwinningu koju je vodila učiteljica engleskog jezika Tamara Vidović. Obje su učiteljice iskusne eTwinnerice od 2010. godine i aktivno se usavršavaju na portalu, a svoje su iskustvo podijelile s više od 40 nastavnika na svojim radionicama. Za kraj radionice eTwinneri su se spojili na videokonferenciju uživo s kolegom eTwinnerom iz Osijeka, učiteljem hrvatskog jezika Markom Brajkovićem, koji im je govorio o mogućnostima alata Live na TwinSpaceu.

Nakon eTwinninga, uslijedilo je predavanje o zdravom životu, tjelesnoj aktivnosti, pravilnoj prehrani i životu bez stresa koje je izlagao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Siniša Trajbar. U svom zabavnom izlaganju predstavio je sadržaj tečaja na kojem je sudjelovao u Španjolskoj pod nazivom „Zdravi učitelji, zdrava škola”, u organizaciji tvrtke „EduKarjala”.

Treći su dan radionice održale učiteljice njemačkog jezika Snežana Nedelkovska i engleskog jezika Tamara Vidović o web alatima koje koriste u nastavi, a upoznale su se s njima na tečaju u Portugalu u organizaciji tvrtke „CREF Education”.

U tri su se dana nastavnici iz regije imali prilike stručno usavršavati, a pozitivne povratne informacije pokazale su da naši nastavnici imaju i te kako velik interes za napredak i poboljšanje kvalitete vlastite nastave, bilo uvođenjem novih metoda poučavanja ili primjenom tehnologije u nastavi. Osnovna škola Strahoninec i organizatori zahvaljuju svim sudionicima na dolasku i Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za podršku. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Christmas and New Year`s Cards Around The World

Christmas and New Year`s Cards Around The World

… pod nazivom Christmas and New Year`s Cards Around The…

Školski portal: Naše staze prema putu dobrote

Naše staze prema putu dobrote

…očuvanju tradicijskih običaja i našega kulturnog nasljeđa u više nastavnih…

Školski portal: Dodijeljene nagrade COMET i ELL

Dodijeljene nagrade COMET i ELL

Sudjelovalo je oko 200 odgojno-obrazovnih djelatnika, a prvi put konferencija…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…