Božićni koncert

Zajednički Božićni koncert

petak, 15. prosinca 2017.

Po prvi put čak četiri zagrebačke škole, II., VII. i XVI. gimnazija i Tehnička škola održale su zajednički Božićni koncert.

U prohladnoj Bazilici Srca Isusova (popularnoj Palmi) u četvrtak navečer (14. prosinca) zagrijala su se srca učenika, profesora, djelatnika škole, roditelja i prijatelja. Ravnatelji, izaslanici iz Gradskog ureda i ministarstva, savjetnici iz Agencija... pridonijeli su svojim prisutstvom.

Po prvi put čak četiri zagrebačke škole, II., VII. i XVI. gimnazija i Tehnička škola održale su zajednički Božićni koncert.

Organizacijski vođeni Lucijom Dizdar (VII. gimnazija), Marijanom Gotalom i Ivom Grisogono (Tehnička škola Zagreb), Katarinom Hadrović (II. gimnazija) te Snežanom Ponoš i Jadrankom Tukšom (XVI. gimnazija) – učenici i profesori četiriju škola glazbom su nam dočarali duh zajedništva i stvorili toplu božićnu atmosferu.

Zahtjevan, pomno pripremljen jedanipolsatni program uključivao je hod kroz hrvatsku tradicijsku baštinu uz poneke izlete u popularnu kulturu - u izvedbi impozantnog zbora XVI. gimnazije pod ravnanjem iznimne maestre Snežane Ponoš, malog orkestra (koji je uključivao klavir, kontrabas, violončelo, violinu, flautu, bubanj, gitaru, čak i kahon,  pa i neke tradicijske instrumente poput brača) uz solističke točke nadarenih učenika – instrumentalno, vokalno i u sinergiji.

Osobito zanimanje izazvale su Šesnaestinke – komorni sastav profesorica i učenica XVI. gimnazije uz instrumentalnu pratnju, a oduševila je i Sedma klapa, sastavljena od muških učenika i profesora VII. gimnazije, također i vokalno-instrumentalni sastav učenika VII. gimnazije. Svaka pojedinačna točka učenika (i jedne profesorice) ostavila je dojam. Simpatije je pobrao i tamburaški sastav Tehničke škole koji nam je svima veselo poželio sretan Božić, a na kraju su svi izvođači izašli pred publiku i cijela crkva zajednički je ispratila večer uz Svim na zemlji mir veselje. Izniman osjećaj.

Angažman svakog sudionika uključivao je podosta odricanja od slobodnog vremena, probe u nemogućim vremenima i uvjetima, puno entuzijazma i usklađenost u suradnji – zaista nije jednostavno okupiti tako velik broj izvođača u jednome koncertu, k tome još velikim dijelom amaterskih i iz različitih škola. Posebno treba zahvaliti najvećim entuzijastima, a to su nesumnjivo profesori koji su cijeli projekt inicirali i organizacijski ponijeli na svojim leđima.Na generalnoj probi bilo je stresno, uočavao se manjak vremena. Ali ogromna želja i obuzimajući duh pravog smisla Božića dali su nam fenomalnu kulisu. Pljesak kojim smo bili nagrađeni dokaz je da je ovakva suradnja moguća i itekako potrebna ne samo u božićnim vremenima.

Ana Bedek, prof.

Vezani članci
Školski portal: Naši borovi na prvom održivom Adventu „RECI Božić“

Naši borovi na prvom održivom Adventu „RECI Božić“

Borovi su izloženi u središtu Zagreba na Trgu Ante Starčevića,…

Školski portal: Knjigom protiv površnosti

Knjigom protiv površnosti

Duhovna nadgradnja postaje nebitna. Mladi upijaju takvo ozračje i postaju…

Školski portal: Advent u Budrovcima

Advent u Budrovcima

…NK „Slavonija“ Budrovci i LD „Fazan“ Budrovci, u društvenom domu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…