MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Za darovite „1, 2, 3… PALIM LAMPICU!“

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Međimurska županija već niz godina potiče različite aktivnosti s darovitim učenicima kao što su Ljetne tvornice znanosti, Smotra istraživačkih radova učenika ili pak centri izvrsnosti, a nova stepenica na tom putu jest i ulaganje u darovite učenike…

Za darovite „1, 2, 3… PALIM LAMPICU!“

… ali i učitelje koji će s njima raditi. Međimurcima je tako prošao još jedan europski projekt u obrazovanju – „1, 2, 3… PALIM LAMPICU!” vrijedan 800 tisuća kuna, kao samo dio od 10 posto prihvaćenih projekata po ovom natječaju iz cijele zemlje.

Tim povodom je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom nazočio svečanom potpisivanju ugovora za projekt na temelju Poziva „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“. Pozdravnim govorima i čestitkama otvorili su ga državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčić.

U središtu pozornosti daroviti učenik, ali i nastavnik koji s njim radi

Svako ulaganje u obrazovanje, stvaranje uvjeta i potpora našim mladima i njihovim mentorima, recept su za zadržavanje mladih koji smo mi odavno prepoznali. Uz niz projekata u škologradnji, jedinstvenih nadstandarda u obrazovanju projektima koje smo pokrenuli kao prvi u Hrvatskoj, razvoju centra kompetencije u prostoru bivše vojarne, dogradnjom TIC-a, gradnjom Studentskog centra, ali i radom na sinergiji gospodarstva i obrazovanja, želimo jačati kompetencije naših mladih, dati im priliku i svaki dobiveni novac iz EU-a usmjeriti upravo prema njima i njihovu cilju“,objasnio je pritom međimurski župan i dodao kako će se na taj način riješiti nedostatak sustavne institucionalne potpore za 80 potencijalno darovitih učenika te 118 nastavnika/mentora i stručnih suradnika iz osnovnih i srednjih škola.

Riječ je o dvogodišnjem projektu koji nudi individualizirane i obogaćene programe koji se nadovezuju na sadržaje redovitog obrazovanja, a provodit će se u tri srednje škole, Tehničkoj školi, Gimnaziji Josipa Slavenskoga i Ekonomskoj i Trgovačkoj školi Čakovec, uz podjelu po područjima – prirodno i tehničko te društveni mehanizmi. Najvažniji je dugoročni učinak ovog projekta koji će dati potporu nositeljima inovacija, gospodarstva i tehnološkog razvoja, našim mladima, a učitelji će biti ti koji će nakon dvije godine svoje znanje stečeno ovim projektom prenositi s generacije na generaciju. Na svečanosti u ministarstvu župan je iskoristio priliku da čestita i cijelom projektnom timu ljudi, uz županijske stručne službe i Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u, a ujedno školama, ravnateljima, profesorima i mentorima, ali i dodao kako su glavni uspjeh postigli učenici koji to svojim rezultatima i uspjesima vraćaju višestruko. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]

 

Vezani članci
Školski portal: Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

… Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole…

Školski portal: Učenici za obrtnička zanimanja dobivaju po 600 kuna mjesečne stipendije

Učenici za obrtnička zanimanja dobivaju po 600 kuna mjesečne stipendije

Stipendije za obućarska zanimanja dobili su Sara Baksa, Gabrijela Gunc,…

Školski portal: Za prehranu školarcima osigurali 1,5 milijuna kuna

Za prehranu školarcima osigurali 1,5 milijuna kuna

Radi se o projektu Međimurske županije koji je financiran iz…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…