MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Obitelj Mikec studentima dodijelila novih 55 stipendija

utorak, 28. studenoga 2017.

Zaklada Mikec osnovana je 2016. godine s primarnom svrhom dodjele stipendija za srednje škole i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, pri čemu prednost imaju učenici i studenti slabijega imovnog stanja s područja Međimurja.

Obitelj Mikec studentima dodijelila novih 55 stipendija

Drugu godinu zaredom tako je odlučila izravno uložiti u svoju zajednicu, stvarajući zajednicu znanja – u ovom slučaju i županiju znanja – te dodijelila novih 55 stipendija u iznosu od 1.100,00 kuna na mjesec za razdoblje od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. zaslužnim studentima. Stipendije su dodijeljene u zgradi Scheier uz prisutnost osnivača Zaklade Antuna Mikeca, koji ujedno osigurava sva sredstva za rad Zaklade, predsjednika Zakladne uprave Nevena Mikeca, uz članove Zakladne uprave, prof. dr. sc. Mije Bergovca i vlč. Antuna Hoblaja, te iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije pročelnika Branka Sušeca sa zamjenicom Sonjom Tošić Grlač.

Obrazovanje i ulaganje u mlade dugoročno je najisplativija investicija

Sva sredstava Zaklada koristi i za općekorisne društvene svrhe, a na ovaj način ulažemo s naglaskom na visoko školstvo. U prvoj godini rada osnivač je za Zakladu osigurao 700 tisuća, te je za akademsku godinu 2016./2017., među ostalim, dodijeljeno 48 stipendija u iznosu od 1.100,00 kuna na mjesec. Na ovogodišnjem natječaju zaprimljeno je 149 prijava, a upravo slijedom velikog broja prijava, osnivač je donio odluku o povećanju iznosa donacije Zakladi za potrebe financiranja na 800 tisuća kuna za ovu godinu kako bi se omogućio veći broj stipendija“, objasnio je predsjednik uprave. „Nema veće i bolje nagrade nego kada se prepoznaje rad te marljivim i savjesnim studentima da mogućnost da rade ono u čemu su dobri“, rekao je stipendist Damjan Mikec u zahvali uime svih studenata, dok je stipendistica Lucija Možek dodala kako je zahvalna što je druge godine zaredom stipendistica i što joj je dana ta prilika, te da joj je stipendija mnogo pomogla u školovanju. „Tri su uvjeta i kriterija za dodjelu stipendija, svakako je važno da su studeni dobri i uspješni te kakav im je prosjek ocjena, uzimamo u obzir socijalni status, ali i samu važnost upisanog fakulteta s obzirom na tržište rada i preporuke. Blaženo je darivati“, rekao je osnivač Zaklade, citirajući u posljednjoj rečenici člana Zakladne uprave Jurja Kolarića i objašnjavajući kako je osnivanjem ove obiteljske Zaklade htio vratiti zajednici i pomoći izvrsnost međimurskih mladih.

„Vi ste najbolji međimurski studenti jer u vašem odabiru najvažniji je kriterij izvrsnost. Izvrsnost je ključna za život i uspjeh, a ovo je samo poticaj, pomoć i nagrada vašoj izvrsnosti, ali i zadatak da marljivo skupljate znanja i vještine“, objasnio je prof. Bergovec. „Ovo je samo jedan oblik našeg viđenja kvalitetnog obrazovanja i ulaganja u obrazovanje i mlade. Prema službenim informacijama Ministarstva financija za 2016., Međimurska je županija najviše iz svog proračuna uložila u obrazovanje, kroz razne oblike kapitalnih i direktnih, financijskih pomoći, ulaganja u stvaranje uvjeta za obrazovanje s kojim sve počinje i sve završava. I onda kada uz sve to imate i privatne inicijative ljudi koji to ne moraju raditi, ali imaju veliko srce, kao što je obitelj Mikec, uz poštovanje prema svojoj sredini, onda je to dodatna vrijednost na kojoj mu moramo biti zahvalni. To je dugoročno najbolje uloženi novac, u mladost i obrazovanje te ljudske resurse“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec. U popratnome kulturnom programu svojim je nastupima prisutne oduševila mlada violonistica Ana Labazan Brajša spletom međimurskih pjesama i izvedbom španjolskog plesa. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr  ]

Vezani članci
Školski portal: Natječaj za stipendije gradonačelnika Karla Starčevića

Natječaj za stipendije gradonačelnika Karla Starčevića

Eto, svega ima u toj Lijepoj Našoj. Čak i toga…

Školski portal: Za srednjoškolce deficitarnih zanimanja 30 stipendija

Za srednjoškolce deficitarnih zanimanja 30 stipendija

... koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.…

Školski portal: Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

… Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…