3. MORE KNJIGA NA ZRINJEVCU – LJETNA OAZA U CENTRU ZAGREBA

Knjige, kokteli, slastice, filmovi i drugi zabavni sadržaji na zagrebačkom 'Moru knjiga'

srijeda, 5. srpnja 2017.

Od ponedjeljka ujutro Zrinjevac je opet postao najljepša, najkulturnija i najzabavnija zagrebačka ljetna plaža. Zahvaljujući projektu Lumen izdavaštva, treće po redu More knjiga omogućit će svim zaljubljenicima u čaroban svijet knjiga…

…  i čitanja da u narednih sedam dana, sve do nedjelje 9. srpnja, uživaju u više od 200 besplatnih naslova te bogatoj popratnoj ponudi.

U hladu prekrasnoga Zrinjevca otvaranjem manifestacije prezentiran je i jedinstveni projekt Lumen izdavaštva te partnera Školske knjige - Facebook reading challenge. Radi se o projektu čiji je krajnji cilj promicanje kulture čitanja, a u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani ljubitelji knjiga i oni koji će to tek postati, gdje god se nalazili. Za sudjelovanje je dovoljno da svaki zaljubljenik u knjige formira listu omiljenih naslova za ovo ljeto, istu podijeli sa svojim prijateljima na Facebooku, a ukoliko se u objavi navede #štočitas, #podijelistrastčitanja ili #lumen svi sudionici ostvaruju mogućnost osvajanja jednog Lumenovog naslova sve do 15. kolovoza.

More knjiga otvoreno je za sve posjetitelje od 10:00 do 23:00 sata sve do nedjelje, a ovogodišnja je plaža, koja se prostire na više od 300 četvornih metara, izgledom i uređenjem u znaku džungle kao prostora koji simbolizira divljinu i slobodu u kojoj će se tijekom trajanja manifestacije moći u čitanju i svojoj mašti izgubiti svi posjetitelji.

Uz cjelodnevni program, Afterwork bookclub s posebnim popustima ili djela mladih umjetnika koji će u petak, svaki kroz svoj medij pokazati što za njih predstavlja čitanje, ovogodišnje More knjiga će biti prava kulturna poslastica. Posjetitelji će tako u utorak navečer imati priliku poslušati jungle jazz koncert uz Harry Gustavsson trio, uživati čak dva dana u ljetnom Somersby Sunset party-u, a za srijedu navečer sprema se i filmsko iznenađenje u suradnji s Motovun film festivalom.

Tijekom čitavog tjedna posjetitelji će tako moći uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže sa svim popratnim ljetnim sadržajima – koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, novoobjavljenim naslovima ali i prigodnim popustima na sve naslove koji će se moći kupiti na zagrebačkom Zrinjevcu.

 „Cilj Mora knjiga je popularizirati čitanje, stoga smo ove godine osim mogućnosti besplatnog čitanja knjiga nadohvat ruke na plaži na Zrinjevcu, pokrenuli i jedinstveni Facebook projekt u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani  te pritom osvojiti neke od popularnih naslova. Također, ponudu smo ove godine obogatili brojnim popratnim sadržajima kako bi posjetitelji uživali na najpoželjnijoj ljetnoj gradskoj destinaciji“ -  rekla je Ana Marija ŽUŽUL, organizatorica Mora knjiga.

Osim odličnih knjiga, glazbe i filmskih naslova, posjetitelji će moći uživati i u posebnoj ponudi koktela, naslovljenih uspješnicama Lumen izdavaštva „Stephena Kinga“ ili „Bridget Jones“, posebnom Somersby koktelu i slasticama poznate zagrebačke ugostiteljske scene. [ Fotografije: Petar SANTINI ]

 

 

Vezani članci
Školski portal: „Lađa od duge koja se vinula u nebo”

„Lađa od duge koja se vinula u nebo”

Naime, u suradnji s japanskim arhitektom Kikumom Watanabeom i studijom…

Školski portal: Kako voziti robota na Marsu

Kako voziti robota na Marsu

Oko 9.30 sati po marsovskom vremenu stiže poruka iz Kalifornije.…

Školski portal: Start-up iz školske klupe

Start-up iz školske klupe

…stoji u jednom školskom dvorištu u Kigaliju, glavnome gradu Ruande.…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…