NA SVEČANOSTI U HRVATSKOM SABORU

Dodijeljene nagrade Ivan Filipović

srijeda, 28. prosinca 2016.

Dvije životne i 13 godišnjih nagrada Ivan Filipović za značajna ostvarenja u odgojno obrazovnoj djelatnosti u 2015. godini dodijeljene su u srijedu na svečanosti po prvi put održanoj u Hrvatskom saboru.

Dodijeljene nagrade Ivan Filipović

Mira Čudina Obradović s Učiteljskog fakulteta i Diana Garašić iz Agencije za odgoj i obrazovanje dobitnice su NAGRADE IVAN FILIPOVIĆ ZA ŽIVOTNO DJELO iz područja znanstvenog i stručnog rada i srednjeg školstva.

 GODIŠNJOM NAGRADOM ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE nagrađene su Minja Jeić (Dječji vrtić Vrbik Zagreb), Godrana Lešin (Dječji vrtić Milan Sachs Zagreb), Seka Gnječ (Dječji vrtić Ploče) i Božena Kuštre (Dječji vrtić Trešnjevka Zagreb).

DOBITNICI GODIŠNJE NAGRADE U PODRUČJU OSNOVNOG ŠKOLSTVA su Kata Lučić (Agencija za odgoj i obrazovanje), Marina Sabolović (OŠ Luka Sesvete), Nedjeljko Marinov (OŠ Primošten), Elizabeta Trepotec Marić (OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac) i Milica Vlainić (OŠ Petar Zrinski Čabar)

U PODRUČJU SREDNJEG OBRAZOVANJA nagradu su dobili Petar Mladić (V. Gimnazija Zagreb) i Autorski tim - skupina nastavnika i stručnjaka: Inga Belamarić, Jasna Jeličić Radonić, Bruna Kuntić-Makvić i Tonći Maleš.

Vjekoslava Jurdana (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Pula) i Damir Agičić (Filozoski fakultet Zagreb) dobitnici su godišnje NAGRADE U PODRUČJU ZNANSTVENOG I STRUČNOG RADA.

Nagrade koje smo dobili su izuzetno velika čast, priznanje i poticaj za daljnje djelovanje, rekla je u ime nagrađenih Diana Garašić.

Zahvalila je svima koji su prepoznali rad nagrađenih, od Odbora za dodjelu nagrade, preko kolega, institucija u kojima rade do obitelji. Bez naših obitelji sve bi bilo teže, a ponekad i nemoguće, rekla je Garašić.

 Poziv učitelja i učiteljica jedna je od najodgovornijih profesija u svakom, pa i u hrvatskom društvu, vaš doprinos hrvatskom školstvu je prepoznat i na nacionalnoj razini i danas ste zasluženo nagrađeni za svoj profesionalni rad, djelovanje i ugled koji postižete u zajednici, poručio je nagrađenima Andro Krstulović Opara, predsjednik Odbora za za obrazovanje, znanost i kulturu i Odbora za dodjelu Nagrade Ivan Filipović

 Nagrađenima su čestitali i akademik Željko Reiner, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 Često ste prvi uzori našoj djeci, no nisam siguran da smo kao društvo toga svjesni i da dovoljno cijenimo učitelje, nastavnike i profesore, ustvrdio je Reiner.

 Poručio je kako je na političarima da uz pomoć struke stvore učinkovit odgojno-obrazovni sustav, u kojem će odgajatelji i učitelji sa zadovoljstvom raditi, a učenici učiti i biti bolji od onih iz bogatijih sredina.

 Ministar Barišić ističe da su dodijeljene nagrade priznanje za zapažena postignuća i ugled koji nagrađeni uživaju u svojim sredinama, ali i poticaj za daljnji rad.

 Svečanoj dodjeli nagrade, koja nosi ime "oca učitelja", književnika i leksikografa, nazočila je i izaslanica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić. [Hina]

 

Vezani članci
Školski portal: Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

…na YouTubeu je pregledan više od tisuću puta, a do…

Školski portal: 1. Europski talent festival robotike

1. Europski talent festival robotike "Robostar – igrom do znanja"

...učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Hrvatske te dječjih…

Školski portal: Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

✿ Dječji časopis SMIB sutra slavi 50. rođendan! ✿ Stihove mu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…