AZOO | PORUKA NAJBOLJIH:

Veselimo se svakom novom danu i izazovu

utorak, 29. studenoga 2016.

Najizvrsniji odgajatelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici i odgojitelji, oni koji su dokazali uspješnost u radu s učenicima i u izvannastavnom stručnom rad te se redovito stručno usavršavaju promovirani su u zvanje mentora i savjetnika.

Veselimo se svakom novom danu i izazovu

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 25. listopada 2016. godine u Zagrebu odluku o ponovnom napredovanju u zvanje uručili su im Jadranka Žarković-Pečenković, prof, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Momir Karin, prof., pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Promovirani su prepoznati kao najbolji u sustavu i zato su nakon pet godina ponovno promaknuti u status mentora, ili u više položajno zvanje, status savjetnika. Rad 470 promoviranih odgojno-obrazovnih radnika vrednovali su ravnatelji i kolege u vrtićima i školama u kojima rade i predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

U više položajno zvanje promovirani su i brojni učitelji i nastavnici glazbenih i plesnih škola. Zašto su prepoznati kao vrsni pedagozi i stručnjaci u svom poslu pokazali su i na svečanosti, odnosno pokazali su i odsvirali učenici koje oni svakodnevno poučavaju. U glazbenom dijelu nastupili su učenici Jan Tominić, Tomo Štrbac, Lovro Pajić i Anton Pavić, kvartet saksofona Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora, koje poučava Tomislav Žužek, promoviran u zvanje nastavnika savjetnik. Svečanost su glazbenim nastupima uveličali i učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, na klaviru Roko Matijević koji svira pod budnik oko nastavnika Nenada Kačara, promoviranog u zvanje savjetnik, i na bisernici Lucija Lazički, učenica Svetlane Krajna, nastavnice promovirane u zvanje savjetnika.

– Iskreno vam čestitam na dostignuću koje ste postigli svojim velikim radom, trudom i zalaganjem. Promocija u više zvanje mentora i savjetnika potvrđuje da sve ono što ste radili niste činili uzalud - poručila je promoviranima Jadranka Žarković Pečenković. Ističući značaj i ulogu škole, prvenstveno ulogu odgojno-obrazovnih radnika u životu svakog učenika, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje istaknula je da upravo njima roditelji povjeravaju ono najvrijednije, svoju djecu. I zato prate rad odgajatelja, učitelja i nastavnika i podržavaju, a sustav nagrađuje, one koji se ističu svojim radom, koji iskreno, s ljubavlju i veseljem, poučavanju djecu s velikim pedagoškim erosom, ali i dobrotom i blagošću koja krasi vrhunske pedagoge, kazala je.

Iako je učiteljski poziv u našem društvu još uvijek podcijenjen i neadekvatno nagrađen, promaknuće u zvanje mentora je mala i simbolična nagrada najboljim odgojiteljima i stručnim suradnicima u predškolskim ustanovama, učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim te glazbenim i plesnim školama te stručnim suradnicima i odgajateljima u učeničkim domovima – naglasila je Jadranka Žarković-Pečenković.

Sustav odgoja i obrazovanja pokreću i realiziraju učitelji i nastavnici, a oni najbolji u svojim sredinama danas su u Nacionačnoj i sveučilišnoj knjižnjici, istaknuo je Momir Karin čestitavši promoviranima i u ime Pave Barišića, ministra znanosti i obrazovanja.

– Biti najbolji je čast i odgovornost. Zato svi vi koji ste danas ovdje imate odgovornost i obvezu nastaviti dobro i kvalitetno raditi. Sustav će sigurno, a i ovo ministarstvo, znati cijeniti i vrednovati najbolje – istaknuo je Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Sanja Canjek-Androić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Pavla Miškina iz Zagreba i Doroteja Vojedilov, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika u Višnjevcu iz Osijeka, obje promovirane u najviše položajno zvanje učitelja savjetnika, uputile su zahvalu svima koju su ih prepoznali i podržali njihov profesionalizam, trud i zalaganje. Sustav je kažu prepoznao njihov rad i ovom promocijom odao veliko priznanje.

 – Veselimo se svakom novom danu i izazovu koje naše zanimanje stavlja pred nas – poručila je za kraj Doroteja Vojedilova. [ IZ DRUGIH IZVORA | azoo.hr ]

 

 

 

 

Vezani članci
Školski portal: Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

Treći videouradak iz tvornice hitova đakovačke osnovne škole

…na YouTubeu je pregledan više od tisuću puta, a do…

Školski portal: 1. Europski talent festival robotike

1. Europski talent festival robotike "Robostar – igrom do znanja"

...učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Hrvatske te dječjih…

Školski portal: Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

Dječji časopis SMIB slavi 50. rođendan!

✿ Dječji časopis SMIB sutra slavi 50. rođendan! ✿ Stihove mu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…