SVEGA IMA, TO JE ISTINA

10 ludih kazni korištenih u školama

srijeda, 16. studenoga 2016.

Raste zabrinutost zbog tjelesnog discipliniranja djece. Neke škole ne mare i nastavljaju kažnjavati djecu na različite užasne i neobične načine.

10 ludih kazni korištenih u školama

1)       SMRZNUTI GRAŠAK

Fotografija koljena jedne kineske djevojčice postala je viralna. U mnogim azijskim zemljama, posebno u Kini i na Filipinima, tjerati učenike da kleče na smrznutom grašku, kukuruzu ili riži čest je oblik kažnjavanja.

2)     DIJETE GLASANJEM OTJERANO IZ RAZREDA

Predškolac s autizmom poslan je u ravnateljev ured nakon opetovanog nemira na nastavi. Nakon što je obećao da će se lijepo ponašati, pušten je natrag na nastavu. Međutim, kada se vratio, učiteljica ga je postavila pred razred, a druga djeca izlagala su koliko ga ne vole. Na kraju je održano glasanje o tome treba li ostati u razredu ili ne. Većina je glasala protiv i učenik je poslan medicinskoj sestri.

3)     TULJAC SRAMA

Učiteljica iz Floride donijela je na nastavu „tuljac srama“ nakon što je odgledala jedan film s učenicima. Prije je radila u veterinarskoj ambulanti i ponijela je tuljac na nastavu iz šale. Jedan učenik je stavio na internet sliku drugog učenika kako nosi tuljac poput psa. Školskom odboru to se nije svidjelo i učiteljica je zaradila neplaćenu suspenziju.

4)     JEDI S PODA

Nekoliko učenika u New Jerseyju bilo je za kaznu primorano jesti s poda. Discipliniranje je nastupilo nakon što je jedan učenik prolio vodu dok su pokušavali napuniti zamrzivač. Roditelji su podnijeli tužbu protiv odbora za obrazovanje u Camdenu i dobili 500 tisuća dolara.

5)     VESLANJE

Kada je odlična učenica uhvaćena kako omogućuje drugima prepisivanje domaćih zadaća, škola joj je ponudila dvije opcije: dva dana suspenzije ili veslanje. Nije željela propustiti nastavu pa je izabrala veslo. Njena majka je pobjesnila kada je došla kući sva u masnicama. Međutim, taj oblik kazne je i dalje legalan u 19 zemalja, uključujući Teksas, u kojem se taj incident i dogodio.

6)     LAŽNA MATURALNA ZABAVA

Kao bijedan pokušaj osvete, jedna škola u Mississipiju održala je lažnu maturalnu zabavu nakon što je jedna učenica pitala smije li povesti žensku osobu kao pratitelja. Škola ih nije pustila na pravu maturalnu zabavu iako je sud odredio da smije doći, nego je umjesto toga organizirala lažnu zabavu na kojoj su se pojavili samo spomenuti ženski par i nekoliko učenika s posebnim potrebama. Školski odbor morao je na kraju učenici isplatiti 35 tisuća dolara za poniženje.

7)      PRETRAGA DO GOLA

Trinaestogodišnja djevojčica po imenu Savana optužena je za posjedovanje nedopuštenog ibuprofena nakon što je jedna učenica tvrdila da dobiva tablete od Savane. Ravnatelj je naredio medicinskoj sestri da pretraži Savanu i ustanovi krije li pilule u grudnjaku i gaćicama. Savana je odbila vratiti se u školu i na kraju dobila slučaj protiv škole na Vrhovnom sudu.

8)     ŠIŠANJE

Za vrijeme predavanja sedmogodišnja Lamaya nije se prestala igrati svojim pletenicama. Nastavila se igrati unatoč brojnim učiteljičinim upozorenjima. Kada joj je bilo dosta, učiteljica je namamila Lamayu pred ploču, uzela škare i odrezala joj kosu! Učiteljica je kažnjena sa 175 dolara, a Lamaya je promijenila razred.

9)     IZOLACIJSKA SOBA

Škola u Washingtonu imala je tapeciranu prostoriju za „učenike s problemima u ponašanju“. Kada je jedna majka saznala da joj je dijete bilo zatvoreno u toj prostoriji, razbjesnila se. Objavila je fotografiju sobe na Facebooku kako bi upozorila ostale roditelje na kaznu. Škola nije upozorila roditelje da je to oblik kažnjavanja koji se koristi u školi.

10)  ČUDOVIŠTA IZ ORMARA

Odgajateljica u vrtiću u Teksasu čitala je djeci priču o čudovištu koje se skrivalo u ormaru. Pomislila je da bi to bio dobar način za kažnjavanje predškolaca. Tako je naredila dječaku da uđe u ormar, a za njim još trojici. Sve ih je strpala u jedan vrlo uzak prostor. Jedan od njih je bio toliko prestravljen da je povratio. [ IZ STRANIH IZVORA | parentsociety.com ]

Vezani članci
Školski portal: Banovanje Ivana Mažuranića i odnos mađarske vlade prema Hrvatsko-ugarskoj nagodbi

Banovanje Ivana Mažuranića i odnos mađarske vlade prema Hrvatsko-ugarskoj nagodbi

Bili su doneseni liberalni zakoni o pravu sastajanja i slobodi…

Školski portal: „Ilirski“ ratovi u perspektivi

„Ilirski“ ratovi u perspektivi

...bilo gusa­renjem, Teutinom „ženskom hirovitošću” ili „urođenom zloćom” Demetrija Hvarskoga.…

Školski portal: Trijere – brze, pokretljive i ubojite lađe

Trijere – brze, pokretljive i ubojite lađe

To se može zaključiti i po nekim atenskim pomorskim zapisima…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…