PRATITE LI NOVE TRENDOVE

Ponajbolje aplikacije za mobilno učenje

utorak, 4. veljače 2020.

Mobilno učenje relativno je novi trend koji se pojavio zahvaljujući raširenoj upotrebi mobilnih uređaja s pristupom internetu te sve raširenijoj...

Ponajbolje aplikacije za mobilno učenje

... „kulturi aplikacija”. 

Sve više učenika koristi se aplikacijama za povezivanje, dijeljenje materijala i učenje. Od zabavnih do navigacijskih usluga, u današnje vrijeme postoji aplikacija za gotovo sve.

Donosimo vam osam najboljih edukativnih aplikacija kojima se možete koristiti na svom uređaju iOS kako biste obogatili iskustvo učenja i potaknuli intelektualni razvoj.

Ove aplikacije omogućuju pristup raznolikim obrazovnim resursima koji uključuju videolekcije s vodećih svjetskih sveučilišta, nastavne materijale o raznim temama te brojne knjige i tečajeve.

8 ODLIČNIH APLIKACIJA ZA MOBILNE UČENIKE

The Great Courses Plus

Više od 8000 sveučilišnih videa pod vašim prstima! Učite od vrhunskih stručnjaka i sveučilišnih profesora iz cijelog svijeta. Gledajte uživo videomaterijale na svom uređaju ili ih spremite i gledajte offline.

TED

Istražite više od 2000 besplatnih videa i učite od svjetski poznatih stručnjaka. Pretražujte sadržaje prema raspoloženju ili temi, od tehnologije i znanosti do psihologije.

Blinkist

Blinkist vam donosi ključne uvide iz više od 2000 najpoznatijih knjiga koji su sažeti u 15-minutne isječke prilagođene za čitanje ili slušanje. Naučite nešto novo ili steknite novu perspektivu kako biste postali bolja osoba.

Udemy Online Courses

Udemy je globalna zajednica za online učenje i poučavanje, gdje više od 14 milijuna učenika stječe nove vještine zahvaljujući više od 42 tisuće tečajeva koje poučavaju stručni predavači. Želite li unaprijediti svoju karijeru ili istražiti novi hobi, sve što vam je potrebno pronaći ćete na jednome mjestu.

Khan Academy

Akademija Khan omogućuje vam da besplatno naučite gotovo bilo što. Na raspolaganju vam je više od 10 tisuća videa i objašnjenja iz područja matematike, znanosti, ekonomije, povijesti i još mnogo toga.

Lynda

Naučite vještine koje su vam potrebne da biste postali kreativni, uspješno se koristili tehnologijom te stekli poslovne vještine. Lynda.com nudi vam osposobljavanje potrebno za uspjeh u svom sadašnjem poslu ili karijeri. Gledajte stručne tečajeve iz područja fotografije, grafičkog dizajna, poslovanja, web dizajna, 3D animiranja i još mnogo toga.

Coursera

Učite u hodu s besplatnom aplikacijom Coursera za iPhone i iPad. Coursera vam nudi više od 2000 tečajeva i specijaliziranih videa koje su razvili neki od najboljih fakulteta i sveučilišta u svijetu. Unaprijedite svoju karijeru ili nastavite svoje obrazovanje usavršavanjem u području programiranja, informatičke znanosti, fotografije i glazbe.

iTunes U

iTunes U nudi vam sve što kao nastavnik trebate da biste povezali učenike putem iPada – osmislite lekcije uz pomoć aplikacija i vlastitih materijala, prikupite i ocijenite učeničke radove, pokrenite razrednu raspravu ili odgovarajte na pitanja svojih učenika i ponudite im povratne informacije.

………………

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i poučavatelje, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com
Vezani članci
Školski portal: Korisne aplikacije za vježbanje razlomaka

Korisne aplikacije za vježbanje razlomaka

… lako koriste ovim pojmom jednom kad im predstavimo decimale…

Školski portal: Korisne stranice za učenje matematike

Korisne stranice za učenje matematike

… praktičnih vodiča i još mnogo toga što učenici mogu…

Školski portal: Izazov koji pomaže djeci da nauče kodirati

Izazov koji pomaže djeci da nauče kodirati

One potiču dječji interes putem zanimljivih igara i interaktivnih aktivnosti…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…