MEĐUNARODNA IZLOŽBA > INOVA – BUDI UZOR 2019.

Vukovarski gimnazijalci osvojili zlatno odličje

četvrtak, 21. studenoga 2019.

Projektom PAMETNI GRAD VUKOVAR vukovarski gimnazijalci osvojili novo zlatno odličje i diplomu za najbolji inovacijski projekt za mlade i tako su na najvećoj izložbi inovacija mladih u Hrvatskoj INOVA – MLADI '19. osigurali mogućnost…

… sudjelovanja na izložbi INOVA – BUDI UZOR 2019., drugoj najvećoj europskoj i drugoj najstarijoj svjetskoj izložbi inovacija.

INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u Hrvatskoj koja okuplja, potiče i javnosti predstavlja tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim velesajmom, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, organizirali su

44. HRVATSKI SALON INOVACIJA – INOVA 2019 i 15. IZLOŽBU INOVACIJA, PROTOTIPOVA I STUDENTSKIH POSLOVNIH PLANOVA – BUDI UZOR 2019.

Na izložbi je predstavljeno više od 550 inovacija iz više od 30 država, sa svih strana svijeta, a izložbu je posjetilo 100 000 ljudi.

Biti sudionikom i natjecateljem na ovakvoj izložbi za Gimnaziju Vukovar iznimna je čast, ali i odgovornost prema školi i gradu.

Projekt Smart City of Vukovar – Our view of smart living predstavili su učenici Lucija Gračanin, Matija Hardi i Marko Macura sa svojim nastavnicima mentorima Davorom Šijanovićem i Sanjom Pavlović Šijanović. Međunarodni ocjenjivački sud za hrvatske izlagače izvan Zagreba odslušao je predstavljanje i potom zatražio odgovore na stručna pitanja o samom projektu. Marko, Lucija i Matija, potpuno usmjereni na projekt, sa strpljenjem su odgovarali na sva postavljena pitanja te oduševili i posjetitelje i ocjenjivački sud.

S obzirom na pozitivne povratne informacije članova međunarodnoga ocjenjivačkog suda, ekipa vukovarske gimnazije potajno se nadala odličju, međutim činjenica da su u konkurenciji s brojnim projektima hrvatskih i svjetskih izumitelja i inovatora iz Tajvana, Hong Konga, Kine, Japana, Kambodže, Vijetnama, Indonezije, Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Rusije, Malezije, BiH… svoje želje i nadanja nitko od članova tima nije želio izustiti na glas.

Osim natjecateljskog dijela, nazočili smo i panel-raspravi MODELI FINANCIRANJA INOVACIJSKIH PROJEKATA, gdje smo stekli mnoštvo korisnih informacija o mogućnostima financiranja inovacijskih projekata i predstavljanju poticajnih mjera. Moderatorica panel-rasprave bila je Tajana KESIĆ ŠAPIĆ, direktorica Sektora za industriju HGK-a.

Ovo je prvi put da je vukovarska gimnazija imala predstavnike na ovako prestižnom događanju i već svojim plasmanom i sudjelovanjem postigli su izniman uspjeh.

Projekt Vukovar – pametni grad dosad je osvojio brojne nagrade i priznanja, o čemu smo već više puta izvijestili na Školskom portalu.

U subotu, 16. studenoga 2019. Skupština Saveza hrvatskih inovatora donijela je odluku o nagradama, tijekom događanja Noć stvaralaštva. Vijest o dodjeli zlatnog odličja kojim se nagrađuju vrijedne ideje s izraženim kreativnim korakom dočekali smo s oduševljenjem i potvrdom kako je naša ideja pametnoga grada doista zlata vrijedna. Uza zlato, osvojili smo i diplomu za najbolji inovacijski projekt za mlade.

……………

Sanja PAVLOVIĆ ŠIJANOVIĆ i Davor ŠIJANOVIĆ, Gimnazija Vukovar

Vezani članci
Školski portal: Drugi su, prometne propise imaju „u malom prstu”

Drugi su, prometne propise imaju „u malom prstu”

Državno natjecanje učenika svih srednjih škola Republike Hrvatske u poznavanju…

Školski portal: Webinar – Dan sigurnijeg interneta 2020.

Webinar – Dan sigurnijeg interneta 2020.

Poučavanje djece osnovnim principima sigurnosti u online okruženju iznimno je…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir dječaci stavljaju na glavu…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…