TEHNOLOGIJA I UČENJE JEZIKA

Odlični resursi za učenje novog jezika

srijeda, 13. studenoga 2019.

Tehnologija je uvelike olakšala učenje stranih jezika u današnje doba. U taj se pothvat možete upustiti iz vlastitog naslonjača. Postoji nekoliko mrežnih stranica i mobilnih aplikacija…

Odlični resursi za učenje novog jezika

… koje nude besplatan nastavni sadržaj koji će vam pomoći da naučite novi jezik. U tekstu vam donosimo nekoliko najboljih mrežnih stranica kojima se možete koristiti kako biste učenicima pomogli svladati novi jezik. Isprobajte ih i recite nam što mislite. 

Duolingo i Duolingo for Schools

Duolingo je naš favorit na ovom kratkom popisu. Prošle je godine u Google Play Storeu oglašavan kao najbolja aplikacija za učenje jezika. Duolingo pretvara učenje jezika u igru, a cijeli proces čini zabavnim i učinkovitim. Učenici jezike mogu učiti besplatno i skupljati bodove za ispravne odgovore, natjecati se s drugim korisnicima i napredovati. Duolingo je nedavno pokrenuo novu platformu osmišljenu posebno za učitelje zvanu Duolingo for Schools koja učiteljima omogućuje da prate napredak svojih učenika, nadziru aktivnosti na satu i dodjeluju domaću zadaću. Naučite više o programu Duolingo za škole iz ovog vodiča. 

Busuu

Busuu je još jedna odlična mrežna platforma i mobilna aplikacija za učenje novog jezika. Busuu nudi jezične tečajeve koje su osmislili stručnjaci, a koje obuhvaćaju četiri glavne jezične vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. Tečajevi su podijeljeni po razinama, od početničkih do naprednih. Uz to, Busuu omogućava korisnicima da vježbaju svoje jezične vještine izravno s izvornim govornicima iz cijelog svijeta uz pomoć njegove široke zajednice koja se sastoji od 50 milijuna korisnika. Učenici će dobiti personalizirane povratne informacije o svojim vježbama, izravno pričati ili se dopisivati s izvornim govornicima i upoznati ljude iz cijelog svijeta.

Memrise

Memrise omogućuje kvalitetne tečajeve na više od 200 jezika te pomaže učenicima da nauče nove jezike na zabavan i ugodan način. Ovaj program učenje jezika pretvara u bogato i šaroliko iskustvo pomoću niza višemedijskih materijala koji uključuju video, audio, mnemotehnike, etimologiju i još mnogo toga. Učitelji mogu upotrijebiti Memrise kako bi osmislili vlastite tečajeve i materijale pomoću raznolikih višemedijskih resursa koji im stoje na raspolaganju. Također mogu stvarati grupe i pratiti napredak svojih učenika, a dostupan je za Android i iPad.

Open Culture Language Links

Open Culture nudi brojne zanimljive mrežne stranice gdje možete naučiti više od 40 jezika, uključujući arapski, francuski, engleski, talijanski, ruski i mnoge druge.

YouTube Language Channels

Ovo je kolekcija nekih od najboljih kanala na YouTubeu koji nude besplatno učenje jezika. Većinu ovih kanala vode učitelji jezika ili stručnjaci u poučavanju jezika. 

………………

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com
Vezani članci
Školski portal: Europska sveučilišta trebaju njegovati materinske jezike

Europska sveučilišta trebaju njegovati materinske jezike

... koja se snažno zalaže za to da sveučilišta razvijaju institucionalne…

Školski portal: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

Satove će voditi naši vrhunski sportaši

… za svaki razred od dva do tri sata emitirat…

Školski portal: Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Učiteljica koja je kolegama blizu i na daljinu

Svi koji znaju Sandru ili prate njezin rad znaju s…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…