OŠ OPUZEN

„Ljubav djeci prije svega”

ponedjeljak, 15. listopada 2018.

U sklopu Dječjeg tjedna učiteljice Ivana BAŠIĆ iz OŠ Opuzen i Nataša VUKADIN iz JU OŠ Sveti Sava, Foča na e-Twinning portalu ...

... pokrenule su projekt Obilježavanje Dječjeg tjedna, u kojem je sudjelovalo 45 učiteljica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Dječji je tjedan tradicionalna godišnja akcija Saveza društava „Naša djeca” Hrvatske te aktivnost posve posvećena djeci. Pod motom „Ljubav djeci prije svega”,svoj su tjedan djeca proslavila raznim aktivnostima.

Trajni su ciljevi Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu kroz igru i druženje.

Učenici 2. b razreda učiteljice Ivane Bašić obilježavanje Dječjeg tjedna počeli su učenjem o pravima i dužnostima djece. Važno ih je poučiti kako djeca trebaju odrastati u zdravom, sigurnom okruženju. Trebaju izrasti u odgovorne, obrazovane i zdrave odrasle ljude, a to je moguće ako im mi odrasli pomažemo u zaštiti njihovih prava te ako ona sama uče o svojim pravima i štite ih unutar svojih mogućnosti.

Suradnju s partnerima ostvarili su na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu, gdje su s djecom iz Dječjeg vrtića Opuzen formirali krugove i svi uglas izgovorili moto Dječjeg tjedna: LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA! Nakon toga uslijedila je zajednička priredba za građanstvo te su tako djeca pjevajući, plešući i recitirajući pokazala sve svoje talente.

Da bi im Dječji tjedan prošao što zabavnije pobrinula se i knjižničarka Karmela POPIĆ KEŠINA, koja je u gradskom parku održala Bajkaonicu. Ta edukativna aktivnost kroz pričanje priča potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomaže u učenju brojeva i slova, razvija socijalno-kognitivne vještine, omogućava međusobno druženje te ih potiče na razvijanje mašte.

Učenici su nastavili obilježavanje Dječjeg tjedna likovnom radionicom Moj prijatelj i ja s djecom iz dječjeg vrtića. Uz ugodno druženje i zajedničko crtanje nastali su zanimljivi likovni radovi.

Ovaj smo tjedan imali priliku razmisliti o tome kako se zaštita djece može podići na još višu razinu. To je ujedno pravo vrijeme za podsjećanje na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava.

……………………

Ivana BAŠIĆ, učiteljica savjetnica | OŠ Opuzen

Ivana Bašić učiteljica je savjetnica. Višestruko je nagrađivana oznakama kvalitete za rad na eTwinning projektima. Objavljuje stručne radove te sudjeluje na državnim i međunarodnim stručno-znanstvenim skupovima. Redovito se stručno usavršava te je zainteresirana za IKT i suvremene metode poučavanja u nastavi.

Vezani članci
Školski portal: Christmas and New Year`s Cards Around The World

Christmas and New Year`s Cards Around The World

… pod nazivom Christmas and New Year`s Cards Around The…

Školski portal: Naše staze prema putu dobrote

Naše staze prema putu dobrote

…očuvanju tradicijskih običaja i našega kulturnog nasljeđa u više nastavnih…

Školski portal: Moj put u Indiju

Moj put u Indiju

Ivana BAŠIĆ iz OŠ Opuzen dobila je nagradu “Global Teacher Award”…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

Robovanje ekranima uskraćuje djeci zdravi razvoj

… važno svim dionicima odgojno-obrazovnog sustava…

Školski portal: Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način

... odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…